Unde gasesc cel mai bun pret Bitcoin al momentului

0
597

Cu siguranta ca toti am auzit despre Bitcoin, moneda virtuala care a facut atat valva la inceputul anului. Aceasta reprezinta motivul pentru care milioane de oameni din intreaga lume cauta astazi sa tranzactioneze monede virtuale, in speranta unei imbogatiri rapide, generata de fluctuatiile de pret de pe aceasta piata.

Astfel, cu o investitie minima, iti poti maximiza profiturile, intr-un mod pe care nu il vei intalni nici la bursa si nici pe o alta piata de investitii financiare. Pe de alta parte, in tranzactionarea de monede virtuale trebuie sa tinem cont de faptul ca lucrurile sunt extrem de volatile, in conditiile in care lipsesc orice reglementari, iar regulile sunt dictate de cativa mari jucatori.

Evolutie in ultimul an

Desi in ultimii ani au aparut pe piata si alte monede virtuale, toti ochii sunt atintiti in continuare pe moneda vedeta a lumii virtuale, in conditiile in care aceasta a avut o evolutie spectaculoasa in ultima perioada. Daca ar fi sa facem o analiza de pret Bitcoin, vom observa ca aceasta moneda a avut o evolutie spectaculoasa in ultimii ani.

Trebuie mentionat aici ca Bitcoin a fost prima moneda virtuala aparuta pe piata, in urma cu noua ani. De atunci si pana acum putem spune ca a cunoscut o evolutie spectaculoasa, in conditiile in care la momentul aparitiei aceasta era cotata la o treime din valoarea unui dolar.

Astazi insa, moneda a ajuns sa fie tranzactionata la un pret Bitcoin de aproximativ noua mii de dolari americani. Aceasta dupa ce in ultimul an a avut o evolutie de-a dreptul spectaculoasa, crescandu-si pretul de cateva zeci de ori. Astfel, daca la inceputul anului trecut aveam un pret Bitcoin de doua-trei sute de dolari americani, inceputul anului a adus o explozie a pretulu pa peste 16 mii de dolari.

Astazi, avem un pret Bitcoin de aproximativ 9 mii de dolari, dupa ce, in lunile din urma, acesta cazuse si la sase mii de dolari. Iata, asadar, o evolutie deloc surprinzatoare, pe o piata in continua miscare.

De ce sa investesc in criptomonede

Intrebarea este insa de ce ar investi cineva intr-o criptomoneda a carei valoare vedem ca se schimba de la o zi la alta, riscand sa ruineze economiile sau plasamentele noastre.

In primul rand, la acest moment, monedele virtuale ofera un randament pe care nu il ofera niciun alt plasament la bursa sau pe piata imobiliara. In afara de asta, pe aceatsa piata nu avem comisioane ascunse si nici reglementari din partea bancilor sau a Fiscului, astfel incat banii vor putea fi folositi in totalitate dupa bunul nostru plac.