Sfaturi pentru o utilizare corecta a lemnului pentru incalzire

0
1189

In Romania, incalzirea locuintei reprezinta o problema care preocupa multe persoane. Cele care locuiesc la bloc si beneficiaza de posibilitatea racordarii la o retea de gaze, sunt scutite de aceasta grija.

In schimb, persoanele care locuiesc la casa, intr-o zona in care racordarea la o retea de gaze este un vis imposibil de realizat, sunt intr-o continua cautare a unui mod de incalzire cat mai bun.

Cand spunem mod de incalzire bun, avem in minte cateva detalii importante precum: siguranta, eficienta si costurile. Aceste trei caracteristici cantaresc enorm in alegerea unui sistem de incalzire, iar un sistem de incalzire care ia nota maxima la fiecare capitol, poate fi considerat sistemul de incalzire perfect.

In acest sens, utilizarea unei centrale pe lemne Stropuva se poate dovedi a fi alegerea ideala din multe puncte de vedere. Un argument foarte bun care ne sustine aceasta afirmatie este intocmai faptul ca tot mai multe persoane aleg centralele pe lemne Stropuva pentru a-si asigura incalzirea casei.

Doar simpla achizitie a unei centrale pe lemne bune nu garanteaza satisfactia unui sistem de incalzire eficient si sigur. Este la fel de necesara cunoasterea mai multor informatii despre utilizarea corecta a acestui tip de centrale.

In acest articol ne-am propus asadar sa discutam despre utilizarea corecta a lemnului pentru incalzire folosind o centrala pe lemne Stropuva.

Ce materiale sa nu arzi in centrala

Centralele pe lemne au fost gandite in special doar pentru arderea lemnului. Drept urmare nu ar trebui sa folosesti alte materiale pentru alimentarea centralei.

Plasticele, revistele sau ziarele, lemnul tratat, ambalaje de la cadouri sau foliile metalice, PAL-ul, gunoaiele de uz casnic, placajele sau diferitele materiale sintetice nu ar trebui introduse niciodata in buncarul centralei pe lemne.

Acestea nu numai ca elibereaza in aer aerosoli toxici periculosi pentru sanatate ci totodata pot deteriora centrala pe lemne.

Foloseste doar lemn uscat de esenta tare

Acum ca am lamurit care sunt materialele care nu au ce cauta intr-o centrala, ar trebui sa vorbim si despre lemnul recomandat pentru incalzire. Exista cateva cerinte importante, recomandate de catre producator, care trebuie respectate.

Pentru alimentarea unei centrale pe lemne trebuie folosit doar lemn de esenta tare cu un grad de umiditate cat mai scazut. Cu cat lemnul este mai uscat, cu atat arderea va fi mai completa si mai eficienta.

Achizitioneaza lemnul pentru centrala din timp, depoziteaza-l corect iar dupa un an va fi pregatit pentru ardere.

Folosind doar lemn uscat pentru alimentarea centralei, nu numai ca vei obtine costuri reduse pentru incalzire ci totodata durata de viata a centralei va fi mai generoasa.

Nu pastra prea mult lemn in casa

Daca folosesti o centrala pe lemne, stii bine deja ca in camera ei nu ar trebui sa pastrezi materiale inflamabile. De asemenea, ideea ca lemnul se va usca mai repede in casa este gresita. Umiditatea din lemne va fi eliberata in casa, ceea ce va cauza alte probleme.

Mai mult decat atat, odata cu introducerea in lemnului in casa ar putea patrunde si alti daunatori nedoriti.

Asigura-te ca focul primeste suficient aer

Un foc eficient, curat si sigur are nevoie de aer. De aceea trebuie verificata admisia de aer pentru a te asigura ca nu exista blocaje.

Utilizeaza bucati de lemn cu diametrul de 4-6 cm

Lemnul de foc va arde mai curat atunci cand o suprafata mai mare este expusa flacarii. Utilizeaza bucatile mai mici pentru a aprinde focul si alimenteaza cu bucati mai mari de lemn odata ce focul devine mai puternic.

Cumpara-ti o centrala de pe Stropuva-Romaniei.ro si foloseste sfaturile de mai sus, iar temperaturile scazute din timpul iernii nu vor mai fi o problema pentru tine.