Poligraf – Solutia viabila in aflarea adevarului cu testul poligraf

0
673

Tot mai des vedem la televizor stirii cu invinuiri despre furturi in randul oamenilor obisnuiti, metode de combatere inpotriva furturilor in politica. Chiar si pe canalele de media poti citi titluri de genul: detectorul de minciuni folosit la angajare, testarea angajatilor cu detectorul de minciuni, examinarea cu detectorul de minciuni, testarea poligraf pentru  stabilirea adevarului intr-o situatie controversata. Sa fie oare acest lucru un semn.

Necesitatea eliminari din cercul de banuiti ca urmare a unor conjuncturi nefavorabile poate fi rezolvata foarte simplu prin metoda poligraf. Chiar si confirmarea fidelitatii ori infidelitatii in relatiile de cuplu se poate rezolva cu ajutorul detectorului de minciuni.

Poligraful a devenit o unealta necesara in zilele noastre, nu mai poti avea incredere in nimeni. Daca testezi la poligraf toata Romania cred ca mai mult de jumatate au furat, mintit si inselat. Tara noastra parca a intrat in vrie si e de necontrolat. Metoda testari poligraf va fi utilizata tot mai des, iar la televizor vom auzi tot mai des de detectorul de minciuni sau testarea poligraf.

Testarea poligraf este mai des utilizata pentru: Societatile de securitate privata, institutii bancare, societatile de asigurari, societatile de distributie en-gros si en-detail.

Cu precadere aceasta metoda are un procent considerabil de utilizare in special in zona privata, mediu de afaceri, transport de bani, tranzactionari la bursa. Poate fi o masura de siguranta pentru orice patron care doreste sa aibe angajati cinstiti si sa aibe incredere in ei. Aceasta metoda poate fi utilizata periodic.

Despre metoda poligraf se poate stii ca are o eroare de 1% si nu reprezinta un motiv de neincredere in rezultate.

Tehnica poligraf nu este influentata de factorul timp si ca atare are un grad mare de stabilitate. Asociatia Romana Poligraf prevede ca metoda de analiza a subiectului diferite tipuri de teste din care expertul poligraf va alege doar unul pentru subiectul sau.

Testele ce stau la baza tehnicii poligraf sunt: testul problematicii de baza, testul de stimulare specifica, testul cu intrebari amestecate, testul afirmativ “da”, testul “varf de tensiune”, testul “complex de culpabilitate” si testul raspunsului mut.