Poligraf – calea spre adevar

0
857

Fiecare persoana este unica si traiul vietii prin care trece este determinat uneori sa faca gesturi necugetate punand sub semnul intrebarii credibileatea lui in special cand minte asupra unui gest ce poate fi nefiresc sau din lacomie.  Astfel de gesturi pot fi identificate si scoase la iveala sub forma unor controale periodice la un specialist psihologic.

Acest specialist va face o examinare poligraf cu aparatul poligraf, sistemul poligraf  sau test poligraf, persoanei banuite. Testul poligraf  va scoate la iveala adevarul. Un astfel de test poligraf reprezinta calea spre adevar, reprezinta o solutie impotriva minciuni.

Principalul scop al firmei se impune pentru stabilirea situatiei de fapt in cazuri de frauda, furt, inselaciune, delapidare, acuzatii mincinoase, distrugere, sabotaj, fals in documente etc., prin testare cu detectorul de minciuni. Reducerea cercului de persoane suspecte si concentrarea anchetei administrative asupra persoanelor direct implicate in diverse cauze este verificata cu aparatul poligraf.

Persoana in cauza poate sa refuze acest test, iar in Romania testarea poligraf este benevola, se efectuează numai cu acordul scris al persoanei, iar refuzul examinării nu incumba efecte juridice.

Orice problema legata de verificarea loialitatii si a corectitudinii salariatilor fata de angajatori, prevenirea sustragerilor din societati comerciale prin examinari periodice ale angajaţilor, stabilirea corectitudinii si sinceritatii candidatilor la angajare in raport cu cerintele impuse de angajator, stabilirea veridicitati afirmatiilor persoanelor in orice situatie, stabilirea sinceritatii partenerilor de afaceri, depistarea caracterului calomnios al unor denunturi sau afirmatii, stabilirea adevarului in situatia in care, despre acelasi eveniment sau aspect, mai multe persoane fac afirmatii contradictorii, identificarea elementelor care demonstreaza sinceritatea sau nesinceritatea unei persoane la încheierea unei tranzactii, depistarea persoanelor care, prin declaratii mincinoase, cauta sa obtina avantaje materiale, poate fi supusa examinari cu testul poligraf.