Plite incorporabile pe inductie, pe gaz si electrice

0
753

Plitele incorporabile iau tot mai mult locul aragazurilor clasice, cumparatorii alegand intr-un numar tot mai mare solutia plitelor incorporabile in blatul mobilierului de bucatarie in detrimentul aragazului.

In continuare, va prezentam tipurile de plite pe care le puteti gasi si cateva detalii la care sa fiti atenti pentru a alege plita incorporabila ideala nevoilor dumneavoastra.

Tipuri de plite incorporabile

Plite incorporabile din inox

Plitele incorporabile din inox sunt cele mai populare, avand insa dezavantajul dificultatii curatarii acesteia. Din punctul de vedere al materialului folosit, distingem 2 tipuri de inox folosite la aceste plite incorporabile: anti amprenta si superior.

Plite incorporabile vitroceramice

Materialul plitelor incorporabile vitroceramice le face sa para mai elegante, acestea fiind si mult mai usor de curatat. Dezavantajul acestora este ca sunt destul de firave, existand riscul spargerii.

Plite incorporabile pe gaz, electrice si pe inductie

In ceea ce priveste tipul de alimentare al modului in care plitele incorporabile incalzesc, exista 3 solutii diferite: plite pe gaz, electrice si pe inductie.

Plite incorporabile pe gaz

Plitele incorporabile pe gaz se aseamana cu aragazurile, acestea fiind o solutie mai putin cautata de clienti, avand un pret de utilizare crescut, din cauza alimentarii cu gaz. Un avantaj al plitelor incorporabile pe gaz este pretul, acestea fiind mult mai ieftine decat celelalte tipuri de plite incorporabile.

Plite incorporabile electrice

In cazul plitelor incorporabile electrice, incalzirea se face prin rezistentele electrice. Printre avantajele conferite de plitele incorporabile electrice putem enumera: aspectul frumos si controlul incalzirii pentru fiecare suprafata in parte, tot la avantaje putand enumera si consumul de electricitate mult mai scazut.

Printre dezavantajele plitelor incorporabile electrice, putem vorbi despre durata mare de incalzire si perioada foarte mare de racire, plita ramanand fierbinte multa vreme dupa.

Plite incorporabile pe inductie

Plitele pe inductie sunt cele mai eficiente solutii. Principiul de functionare a unei plite pe inductie incorporabile implica utilizarea curentului electric doar in timpul contactului cu vasul, care este special construit pentru plitele incorporabile pe inductie. Astfel, elenmentul electromagnetic induce energie vasului, transferandu-i astfel caldura.

De asemenea, plitele pe inductie sunt cele mai eficiente din punctul de vedere al consumului, fiind in acelasi timp eficienta si din punctul de vedere al timpului necesar gatirii (incalzeste extrem de rapid).

Plitele incorporabile ce functioneaza prin intermediul inductiei sunt insa ceva mai scumpe.

Acestea fiind spuse, pentru a vedea o oferta completa de plite incorporabile, confectionate din inox, sau plite vitroceramice, alimentate cu gaz, electrice, sau plite incorporabile pe inductie, dati un search pe google, unde gasiti cea mai cuprinzatoare gama de produse cu sute de plite de la cele mai mari brand-uri