Piese auto pentru modelele BMW

0
528

Foarte multe persoane considera ca piesele pentru masinile BMW trebuiesc inlocuite mai des decat in cazul altor masini, si sunt mult mai scumpe, asa ca vom discuta in continare despre piese Bmw, pentru a vedea care este de fapt realitatea, asa ca vom enumera cateva piese BMW care se schimba periodic.

Filtrul de combustibil

Semnele care arata faptul ca filtrul trebuie inlocuite: lampa de control “Verificati motorul” este aprinsa pe panourile de bord, motorul este aspru, consumul crescut de combustibil, masina porneste mai greu.

Cum se prelungeste durata de viata: Filtrul este acolo pentru a preveni introducerea murdariei in pompa de combustibil, astfel incat aceasta se va infunda in timp. Puteti incerca sa il curatati, dar este recomandat sa il inlocuiti conform programului recomandat de producator.

Bateria

Semnele ca bateria trebuie inlocuita: Masina nu porneste, partea electrica nu functioneaza, pe partile bateriei apare o pulbere albastra sau alba palida.

Pentru a ajuta bateria sa aiba o durata de viata cat mai indelungata, evitati sa ascultati muzica in masina cu motorul oprit, evitati sa aprindeti pozitiile sau sa faceti ceva care consuma energie.

Volanta

Semnele care arata ca piesa trebuie sa inlocuita: ambreiajul este alunecator, dificultatea schimbarii treptei de viteza, zgomotul neobisnuit al transmisiei la utilizarea ambreiajului.

Ambreiajul

Semnele care arata ca piesa trebuie inlocuita: alunecarea ambreiajului, dificultatea schimbarii treptei de viteza, zgomotul din transmisie la utilizarea ambreiajului.

Modul de extindere a duratei de viata:  Durata de viata a ambreiajului ar trebui sa fie destul de lunga, insa utilizarea continua incorecta in timp va determina defectarea mai rapida.

Utilizati ambreiajul cat mai putin posibil. De exemplu, cand stationati la semafoare, puneti masina in pozitie neutra si aplicati frana de mana in loc sa stati cu piciorul apasat pe pedala de ambreiaj.

Asigurati-va ca schimbarile treptelor de viteza sunt netede si rapide si deplasati piciorul stang departe de pedala de ambreiaj atunci cand nu il utilizati pentru a preveni aplicarea accidentala.

In ceea ce priveste volanta si ambreiajul, este important de mentionat ca acestea sunt doua piese care se schimba impreuna, pentru ca daca volanta este noua iar ambreiajul este vechi si uzat, acesta uzeaza foarte rapid si volanta.

Alternatorul

Semnele ca piesa nu mai functioneaza corect: martorul aprins in bord.

Modul de extindere a duratei de viata: Majoritatea factorilor electrici vor afecta durata de viata a alternatorului, de la pornirea autovehiculului la utilizarea aerului conditionat.

Din pacate, nu puteti face prea multe pentru le extinde durata de viata, asa ca incercati doar sa respectati intervalele de inlocuire stabilite de producator.

Pompa de apa

Semnele care arata ca pompa trebuie inlocuita: Fluidul scurs in jurul pompei de apa, masina nu porneste, temperatura ridicata a motorului si supraincalzirea, lumina de avertizare a temperaturii motorului este aprinsa.

Modul de extindere a duratei de viata: asigurati-va ca schimbati lichidul de racire cand este recomandat si ca motorul este completat cu ulei. Daca de regula pompa de apa se schimba odata cu cureaua de distributie, aici nu este cazul pentru ca masinile BMW au distributia pe lant.

Asadar, acestea sunt cateva dintre piesele BMW care au sanse mari sa fie inlocuite de catre cei care isi cumpara un model BMW second hand, si cu mai multi ani vechime. Acest lucru insa nu inseamna ca toti cei care isi aleg un model cu cativa ani vechime de la producatorul german, vor fi nevoiti sa schimbe aceste piese.