Laptele de margarita, ingredientul secret din cosmetice naturale

0
832

De multe ori, atunci cand ne suntem in cautare de cosmetice naturale, suntem atenti la eticheta si la ingredientele inscriptionate pe aceasta, astfel incat sa fim siguri ca produsele cautate de noi sunt suta la suta autentice.

Aceasta incat eticheta cu „bio” sau cu „produs natural” a ajuns sa vanda astazi mai bine decat cele care au in spate o adevarata industrie, cu bugete enorme de promovare. Unul dintre ingredientele cele mai cautate in ultima perioada, extrem de des intalnit si in magazinele cu produse naturiste, este laptele de magarita.

Acesta este prezentat ca un ingredient miraculos pentru sanatatea umana, fiind folosit in special ca ingredient in prepararea produselor cosmetice naturale. Ce are insa atat de special laptele de magarita si care sunt beneficiile lui pentru corpul uman?

Asemanator cu laptele matern

Una dintre principalele calitati promovate in ceea ce priveste laptele de magarita este data de calitatile sale terapeutice. Astfel, cercetatorii au descoperit ca acesta contine o serie de enzime si de substante absolut esentiale dezvoltarii umane.

Mai mult, acesta este recomandat in special copiilor, considerandu-se ca acesta are o compozitie asemanatoare laptelui matern. Nu este de mirare ca acest tip de lapte este extrem de cautat, fiind si de 20 de ori mai scump decat laptele de vaca.

Acest lucru este oarecum de inteles, cata vreme o magarita da, in medie, cam un litru de lapte pe zi, spre deosebire de o medie de 10 sau 15 litri de lapte, cat da o vaca in fiecare zi.

Se consuma doar proaspat

Un alt amanunt pe care trebuie sa il stii despre laptele de magarita este ca acesta se bea proaspat, intrucat la momentul fierberii acesta isi pierde din calitatile sale terapeutice. Din acest punct de vedere, putem spune ca laptele de magarita este extrem de greu de procurat si de transportat, mai ales pe timp de vara.

De fapt, potrivit fermierilor, laptele de magarita este folosit si bun de baut in special pe perioada de iarna, intrucat in perioada primavara-vara femelele sunt gestante. Dat fiind consumul proaspat al acestuia, laptele de magarita este greu de transportat, ceea ce ridica inca o data costurile acestuia.

Exista insa astazi posibilitati de a face acest lapte praf sau de a-l pastra la congelator, chiar cu riscul de a-si mai pierde din calitati. In realitate insa, orice modalitate prin care putem pastra laptele de magarita in conditii optime este de dorit.

Folosit cu succes in cosmetica

Avand in vedere toate aceste proprietati, laptele d emagarita este folosit cu succes in prepararea de cosmetice naturale. Astfel, alaturi de extractele din plantele si ceaiurile naturale poti fi combinate foarte usor cu laptele de magarita, acesta avand nu doar un rol de liant si emolient, ci si de substanta nutritiva pentru corpul nostru.