Incalzirea cu biomasa si beneficiile sale

0
409

Interesul oricui azi e sa cumpere un sistem de incalzire care sa elimine neajunsurile celui deja in dotare, dar sa ofere si un oarecare echilibru pe partea financiara.

Preferintele pentru instalatiile moderne de incalzire care folosesc lemnul sunt tot mai accentuate, chiar daca unele dintre acestea intrec pretul de achizitie aferent unei centrale pe gaz traditionale, spre exemplu. Bineinteles, nu acestea sunt detaliile asupra carora trebuie sa cada atentia.

Date fiind avantajele ce insotesc optiunile moderne de incalzire, oricine ar trage linia dupa cateva calcule va ajunge la aceeasi concluzie: sunt o investitie cu amortizare destul de rapida.

Incalzirea cu biomasa este una care ramane in topul preferintelor si este justificabil. Cu cat necesarul de caldura este mai mare, cu atat mai repede sunt rascumparate centralele care functioneaza pe lemne. Cel putin in cazul acestora, preturile sunt intotdeauna previzibile, deci poate fi realizata o estimare cu privire la consumul pentru iarna.

Bineinteles ca avantajele de care ai parte daca te orientezi dupa o centrala pe baza de lemne sunt si altele decat cele financiare, care conteaza si intereseaza pe oricine.

Si apoi ai la dispozitie atat de multe modele de sisteme incat nu poti spune ca nu gasesti ceva pliat nevoilor tale. Bricolaj Market este o astfel de sursa, in cadrul careia solutiile sunt pentru toti si pentru toate bugetele.

Beneficiile ecologice ale incalzirii cu biomasa

Nimeni nu ar trebui sa treaca cu vederea o alta parte importanta a acestora si anume contributia pe care fiecare utilizator al centralelor/cazanelor cu biomasa o vor aduce privind protectia mediului inconjurator. Stiai ca biomasa reduce din emisiile de CO2 cu mult mai mult decat sistemele care folosesc motorina?

Iata cateva dintre beneficiile ce insotesc incalzirea cu biomasa.

*constituie o sursa de energie inovatoare, cu regenerare rapida. Costurile de transport pe care le implica sunt minore si reprezinta o varianta in caz de criza. Nu intra in randul celor al caror consum ar cauza catastrofe ecologice.

*este o cale optima de a reduce dependenta de importuri, aduce beneficii economice insemnate.

*reprezinta baza energiei viitorului, arderea sa prezentand numai o cantitate controlata de CO2, ce de altfel se elimina prin fotosinteza.

 Alegerea sistemului de incalzire cu biomasa

Pentru a avea siguranta unei alegeri inspirate, iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le urmaresti.

– sistemul trebuie sa se plieze pe puterea nominala necesara in locuinta, iar dimensionarea trebuie sa fie corespunzatoare pentru a asigura randamentul necesar, dar si o durata de viata extinsa.

– combustibilul folosit trebuie sa aiba o calitate adecvata, respectiv centrala trebuie sa fie destinata unui spectru larg compatibil.

– trebuie sa te raportezi la dimensiunile si grosimele materialelor, la posibilitatea de a inlocui piese in caz de defectiuni. Desi suna putin abstract, sistemele mai costisitoare sunt si cele care vor rezista cel mai mult.

Ai in vedere si faptul ca in cazul biomasei arderea se va realiza diferit comparativ cu a combustibililor fosili. Orienteaza-te dupa produsele realizate de producatori consacrati, cu ani de experienta. Descopera o diversitate de oferte in acest sens pe bricolajmarket.ro.