In ce situatii merg barbatii la urolog?

0
384

Fiecare om are diverse nevoi in ceea ce priveste sanatatea corpului sau. Si barbatii si femeile au afectiuni sau probleme mai mici si mai complexe si doresc sa le rezolve cat mai repede, simplu si in scurt timp.

Urologia este una dintre specializarile din medicina care se ocupa cu studiul si depistarea, tratarea afectiunilor ce tin de zona tractului urinar si sistemului reproducator masculin. Urologia este o ramura care este adresata atat barbatilor, cat si femilor sau copiilor in anumite subspecializari.

In ceea ce priveste sistemul reproducator masculin si problemele posibile aparute, exista mai multe motive si situatii ce determina un barbat sa mearga la medic. Iata cateva dintre aceste situatii pentru care barbatii merg la urolog:

  1. Disfunctiile sexuale

Urologul examineaza tot ansamblul organelor ce tin de disfunctiile sexuale si de sanatatea aparatului reproducator. Sunt diverse afectiuni care pot sa apara in aceasta situatie si sunt recomandate ulterior analize si metode de tratament specifice pentru fiecare situatie in parte.

Unele dintre variantele care pot sa fie analizate sunt impotenta masculina, care presupune imposibilitatea erectiei, tulburarile de dinamica sexuala de natura organiza, infectioasa sau provocata de diabet ori de alte tipuri de afectiuni, cum ar fi cele neurologice.

Cele mai des intalnite situatii ale acestor manifestari sunt cele de natura psihoemotionala. Acest aspect total neplacut afecteaza nu numai viata barbatului, cat si pe cea a relatiei si a femeii cu care isi imparte viata.

Este deci important atat pentru el, cat si pentru persoana pe care o iubeste, sa investigheze cauzele si sa impedice efectele nedorite in cat mai scurt timp.

  1. Incontinenta urinara

Incontinenta urinara este un alt subiect neplacut si care provoaca efecte nedorite atat in plan fizic, cat si in plan emotional. Incontinenta urinara este adeseori definita simplu prin eliminarea nedorita si involuntara a urinei.

Ea este studiata ca un complex de factori pentru ca este legata de intreg sistemul tractului urinar masculin ce implica rinichii, vezica urinara, uretra, sfincterul urinar. Astfel ca este analizat intreg procesul si cauza exacta a intreruperii ciclului normal de transmitere a impulsurilor necesare desfasurarii normale a sistemului.

  1. Infertilitatea la barbati

Infertilitatea este un subiect care poate sa insemne nefericire pe plan personal si in cuplu. Cei care doresc sa aiba un copil si nu reusesc sa faca acest lucru sunt afectati din punct de vedere fizic si este bine sa fie analizata cauza exacta a problemei.

Pe langa aceasta perspectiva strict fizica sunt urmari si in plan emotional, care uneori sunt mai complexe si au efecte mai puternice in viata pacientului. Este bine deci sa consulte un medic urolog, care sa indrume pasii catre vindecare.

Daca sunteti in cautarea unui urolog Mures Caritsanmed, puteti sa intrati pe site-ul lor aici: http://caritsanmed.ro.

Aici veti gasi indrumarea necesara pentru a studia orice gen de afectiuni specifice zonei aparatului reproducator masculin si veti putea sa faceti pasii necesari pentru vindecare.

Mersul la medic poate sa insemne o crestere imediata a calitatii vietii si de aceea este recomandat de la primele semne de disconfort.