Gardul electric – sistem modern avantajos pentru orice ferma

0
539

Pentru cei care au amintiri despre copilaria la tara, ideea de gard care imprejmuieste animalele se refera la cel din lemn. Inca se mai pastreaza aceasta tendinta. Totusi in stil modern o investitie rentabila se refera la instalarea unui gard electric.

Primul gand este ca un astfel de gard afecteaza sanatatea animalelor sau are pericol de a atenta la siguranta lor. Pe departe; de fapt, un gard electric poate proteja animalele, mentinand siguranta perimetrului si a intregii gospodarii – de ce nu?

Magazinele de profil sunt ofertante in ceea ce priveste nisa gardurilor electrice. La Super Farm Land spre exemplu se vor gasi toate componentele necesare pentru instalarea gardului. Acesta trebuie ales conform cu interesul fermierului si anume tinand cont de tipul de animale detinute.

Diferenta se face intre animalele cu blana si cele fara sau in functie de inaltime. Calul, spre exemplu, tine minte daca s-a atins de gard si este descurajat sa mai faca acest lucru. Oile in schimb sunt mai dificile si repeta pasul de cateva ori. Astfel de detalii sunt importante, pentru ca gardul sa fie eficient, stabil si rezistent.

Avantajele unui gard electric

Este necesar de inteles de ce un gard electric reprezinta o investitie care merita. Generatiile de fermieri cu stil rudimentar pastrat in modul de administrare si gestionare a fermei vor considera ca un astfel de gard pare o masura exagerata.

De fapt, gardul electric, cu ajutorul unui generator de impulsuri din componenta sistemului, ofera un scurt impuls.

Acesta nu afecteaza sanatatea animalului, ci doar il descurajeaza spre a nu depasi gardul – iata deci un motiv in plus ca gardul sa fie ales conform cu tipul de animale din ferma, pentru ca impulsul generat va avea intensitate variabila, in functie de tipul de animal.

Un avantaj este cel de flexibilitate in montaj. Fermierul poate muta gardul, imprejmuind strict parcela sa si zona de pascut, il poate muta, ceea ce nu se poate spune la fel de usor si economic despre un gard clasic. Actioneaza ca sistem de protejare, dar si ca mod de delimitare a proprietatii.

Are o rezistenta sporita pentru ca animalele nu se pot sprijini de gardul electric, acesta nefiind supus presiunii precum in cazurile clasice – a gardurilor de lemn. Poate unii dintre voi stiu ca animalele se mai scarpina, se imping in gard, uneori chiar cu intentia de a parasi perimetrul.

Gardul electric protejeaza in ambele sensuri – ca ceea ce este in interior sa nu fie atacat de musafiri nepoftiti, dar si ca ce este in exterior sa nu paseasca in perimetru. Mai ales in zone precum sunt campurile deschise se intampla adesea ca vietati diverse sa caute prada.

Rapid si usor de montat, presupunand o investitie accesibila, un gard electric poate fi numit cu usurinta avantajos. Acesta se poate achizitiona din cadrul magazinului Super Farm Land. De preferat sa intrebi exact ce specificatii trebuie sa ai in vedere pentru tipul de gard electric potrivit nevoilor tale la ferma.

Este adevarat ca ferma moderna este puternic influentata de sisteme si tehnologii avansate. Asta inseamna nimic mai mult decat adaptare la vremurile pe care le traim.