Fiecare fabricator de autoclave ar trebui sa stie raspunsul atunci cand e intrebat “cum functioneaza o autoclava?” De fapt, este un concept destul de simplu care implica o tehnica antica cunoscuta ca sterilizare. Acesta este momentul in care un instrument curat este apoi incalzit pana la punctul de sterilitate pentru a ucide orice microorganisme, de aceea este considerat o practica standard in industria medicala atunci cand se pregatesc instrumente chirurgicale inainte de proceduri.
Autoclavele creeaza un mediu atat de fierbinte incat nici o forma de viata nu ar putea supravietui vreodata, garantind ca articolele se sterilizeaza. In mod obisnuit, instrumentele sunt plasate in pungile de sterilizare auto-etansabile, cu indicatori externi care semnalizeaza daca un mediu steril a fost atins in timpul procesului de autoclava.
Istoria producatorilor de autoclave
S-ar putea sa nu stiti, dar ruda indepartata a autoclavului este ceva inca gasit in multe bucatarii de uz casnic astazi – aragazul sub presiune. Predecesorul autoclavului a fost dezvoltat la inceputul anilor 1800 ca o modalitate de a gati alimente in timp record. Din nefericire, datorita lipsei unor controale de siguranta incorporate in dispozitiv, multi oameni au fost ucisi sau raniti grav de apa clocotita, evacuata de dispozitivul de gatit.
Abia la sfarsitul anilor 1800, Charles Chamberlain a analizat modul in care a functionat vasul sub presiune si a incercat sa o aplice in domeniile medicale si stiintifice in crestere. Chamberlain a fost un microbiolog care a lucrat cu Louis Pasteur cu privire la cercetarea care ar duce in cele din urma la dezvoltarea mai multor vaccinuri ce pot salva vieti.
Producatorul de autoclave de astazi
Deplasati-va rapid spre epoca moderna si puteti gasi un producator de autoclave pentru aproape orice industrie sau nevoie. Datorita capacitatii sale de a folosi apa supraincalzita si aburi pentru a steriliza instrumentele, autoclavele pot fi utilizate intr-o varietate de industrii diferite, inclusiv medicale, dentare, veterinare si chiar cosmetice, cum ar fi artistii de tatuaj.
Tehnicile de sterilizare fac ca autoclavele sa fie utile pentru o varietate de materiale, inclusiv cele cele mai des observate in clinici, cum ar fi manusi de cauciuc, halate de spital, instrumente chirurgicale, ace si multe altele. Poti gasi un autoclav profesional pe precisa.ro
Autoclave pentru fiecare utilizare
Datorita varietatii diferitelor industrii, impreuna cu necesitatea unui producator de autoclave fiabile, autoclavele evolueaza pentru a face mult mai mult decat pur si simplu sa sterilizeze instrumentele chirurgicale. Una dintre cele mai noi aplicatii este folosirea autoclavelor pentru sterilizarea deseurilor medicale inainte de a fi adaugata la fluxul municipiului de apa. In consecinta, pericolul raspandirii agentilor patogeni infectiosi este un risc mare – si unul care poate fi evitat usor prin utilizarea corecta a autoclavului.
Producatorul dvs. de autoclave ar trebui sa inteleaga, de asemenea, necesitatea de a se asigura ca toate instrumentele si substantele infectioase / toxice nu contribuie in mod inutil la deteriorarea mediului.
Dincolo de riscul de contaminare, echipamentele tipice de sterilizare, cum ar fi incineratoarele, elimina produse secundare de ardere, care pot constitui o zona grava de ingrijorare pentru locuitorii din apropiere. In timp ce produsele foarte toxice si infectioase sunt inca distruse folosind un proces intens de incalzire, sterilizarea in autoclava este o solutie mai ecologica pentru spitalele si clinicile de astazi.