Dupa ce criterii mergem cand mobilam bucataria

0
631

Cand vine vorba de mobilat bucataria cu electrocasnice, se poate dovedi o cursa contra cronometru sau o cursa lunga ce abia asteptam sa se termine. Din bucatarie nu trebuie sa lipseasca o hota, deoarece atunci cand gatim se aduna fum, aburi si daca nu aerisim posibil sa se formeze mucegaiul.

Specialistii in mobila la comanda va recomanda ca in momentul in care alegeti hota, marginile acesteia sa nu depaseasca cu 15 cm mai mult decat marginile plitei sau aragazului. Astfel de hote cu siguranta ati vazut in bucatariile restaurantelor unde se gateste foarte mult, insa sunt pe piata si modele cu un design modern, foarte puternice, dar si pretul este pe masura.

Producatorii electrocasnice spun ca o hota buna face fata chiar daca nu acopera intreaga plita. Sunt si hote care au rolul de a recircula aerul care il evacueaza in exteriorul casei, dar si hote mixte. Insa fiecare model prezinta atat avantaje cat si dezavantaje, insa cele mai eficiente sunt considerate a fi hotele care evacueaza aerul.

Un criteriu important in evacuarea aerului este capacitatea de evacuare a aerului. Atat numarul motoarelor cat si puterea aparatului sunt cele care dicteaza volumul de aer ce poate fi evacuat intr-o ora. Producatorii electrocasnice sustin ca o hota performanta este cea care poate evacua 600 mc de aer/ora.

Insa depinde si de cat de mult va petreceti timpul in bucatarie gatind. Avem pe piata hote traditionale de perete, de tavan ce sunt concepute pentru a fi montate deasupra unei insule de bucatarie, hote ce se monteaza sub dulapuri suspendate, dar si hote concepute pentru a fi incorporate in aceste dulapuri suspendate.

Ce facem daca s-a stricat frigiderul?

Nu ne imaginam viata fara tot ce ne trebuie intr-o casa, dar cand incep sa se strice electrocasnicele parca ne doare sufletul cand stim ca trebuie sa ne cumparam altele si ce sume trebuie sa scoatem din buzunar.

Cand vine vorba sa alegem un frigider nou, in primul rand trebuie sa ne raportam la dimensiunea acestuia si locul unde acesta urmeaza a sta. Daca sunteti o familie formata din doi membri, specialistii spun ca nu va este necesar un frigider mai mare de 170 cm inaltime. In cazul in care familia numara mai mult de doi membri, este necesar sa alegeti o combina frigorifica care sa aiba cel putin 185 cm inaltime.

Daca sunteti genul care face provizii, veti avea nevoie si de un congelator spatios in care sa puteti pastra cantitati mari de legume, fructe, carne sau peste. Un alt aspect important dupa care trebuie sa va ghidati este clasa energetica a combinei frigorifice. Cele din gama A++ sunt foarte economice si nu au un pret foarte mare.

Masina de spalat vase nu trebuie sa lipseasca din bucatarie, asta in cazul in care aveti o familie numeroasa si nu mai aveti timp sa spalati mormane de vase toata ziua. Tineti cont de mobilierul din bucatarie cand va alegeti masina de spalat.