De ce vorbeste toata lumea despre Ethereum – cat de valoroasa este criptomoneda?

0
643

Vestile cu privire la evolutia, respectiv la regresul criptomonedelor circula mai repede decat cele despre vreme, iar cei care au facut investitii in acest sens stiu tot ce misca in universul tech. In atentia acestora se afla in momentul de fata Ethereum, criptomoneda care a cunoscut o evolutie deosebita in ultima perioada.

Este vorba despre alternativa celebrului Bitcoin, despre care se spune ca e pe cale sa se prabuseasca. In fapt s-ar parea ca intreaga bula cryptocurrency da semne ca ar vrea sa se sparga. Cu toate acestea, multi se grabesc sa faca investitiii in acest sens pentru ca sansele de a se imbogati peste noapte sunt mai mari ca oricand. Speranta ca intregul domeniu va iesi in curand din declin ii motiveaza pe pasionati sa ia masuri in aceasta privinta.

Ethereum – criptomoneda cu cea mai promitatoare valoare in prezent

Acesta moneda virtuala reprezinta un mediu de schimb, virtual, ce utilizeaza criptografierea ca sa efectueze tranzactiile in cele mai bune conditii de siguranta. Toate datele ce o vizeaza trec printr-un sistem controlat, motiv pentru care exista si aceasta motivatie a minerilor.

Cei interesati de o evolutie Ethereum estimativa pentru a sti daca merita investitia in acest sens trebuie sa stie ca cei care tranzactioneaza asteapta in momentul de fata ca moneda sa intreaga Bitcoin-ul ca valoare. In orice caz, din momentul in care a fost lansata, prin 2013, cand exista numai ca idee, pana acum a cunoscut o evolutie destul de impresionanta. Iata deci ca sansele ca preconizarile minerilor sa se implineasca nu sunt nule.

Daca nu urmeaza o prabusire a acestora, visul de a deveni bogati al multora s-ar putea adeveri. Mineritul, despre care am mentionat, este un mecanism temporar utilizat de pasionati, pentru emiterea de noi monede.

Lucrurile nu au evoluat insa atat de simplu precum s-ar parea. Unii au inceput, dupa cum este normal, sa aiba tot felul de intrebari legate de securitatea acestei monede virtuale, despre scalabilitatea sa. Asta se intampla prin 2014, spre final. Mai tarziu, in 2015 a aparut versiunea initiala publica a lui Ethereum – Frontier, urmata ulterior de lansarea Homestead ce reprezenta un upgrade de protocol al retelei monedei.

Imbatabilitatea monedei este sustinuta la nivel de blockchain. In primavara acestui an, Ethereum a ajuns la un volum de tranzactii zilnice de 450 de dolari. In luna incheiata, valoarea sa a cunoscut o crestere de 400 dolari, estimata ca reprezentand 5001% din valoarea pe care a avut-o in ianuarie. In prezent Ethereum este sustinut prin declaratii pro de reprezentantii marilor banci, moneda depasind Bitcoin-ul.

Potrivit bancherilor, Ethereum dispune de un Blockchain superior, fiind preferat si pentru faptul ca dispune de o tehnologie care consuma cu mult mai putine resurse in realizarea mining-ului, comparativ cu Bitcoin-ul.

Chiar daca inceputul lunii iulie a anului anterior a fost unul destul de dezamagitor, cu picaje atat pentru Ethereum, cat si pentru Bitcoin, faptul ca acum si-au revenit in stil mare nu aduce decat o concluzie – monedele digitale nu sunt caracterizate nicidecum de stabilitate. Investitia in acest sens reprezinta un risc, insa unul care te poate ajuta sa te imbogatesti peste noapte. Tu decizi daca faci sau nu acest pas.