De ce sa nu cumperi iPhone X

0
624

Odata cu lansarea iPhone X internetul a fost asaltat de articole cu privire la noul telefon si beneficiile pe care le aduce pentru utilizatori precum si motive pentru a-l cumpara si comparatii cu vechile modele de iPhone sau chiar cu competitorul Samsung. O tema mai putin abordata insa o reprezinta motivele pentru a nu cumpara iPhone X, despre care vom vorbi in randurile de mai jos:

Este scump de intretinut – daca o schimbare display iphone 6 costa in medie aproximativ 300 de Ron, in cazul noului model o astfel de reparatie poate depasi 600 de Ron in cazul in care optati pentru un display original.

Exista bineinteles si optiunea unui display compatibil, dar nu original, insa in cazul in care va doriti garantia calitatii originale, piesele vor fi mereu mai costisitoare in cazul modelelor proaspat aparute pe piata pec and in cazul celor mai vechi exista chiar sansa aparitiei unor reduceri pentru a atrage clientele.

Accesoriile sunt mai scumpe – ca si in cazul reparatiilor accesoriile sunt mai scumpe pentru modelele recente decat pentru cele ce au deja cativa ani pe piata. De asemenea, este posibil ca oferta sa fie mai redusa imediat dupa aparitie deoarece producatorii inca nu au avut timp sa lanseze suficiente folii si huse in timp ce pentru modelele mai vechi oferta este mult mai variata.

Bineinteles o oferta redusa nu este o problema pentru cei ce doresc produse standard ca de pilda husele in culori neutre insa pentru cei ce au preferinte mai explicite in materie de material, culoare, etc. exista riscul de a nu gasi ceea ce cauta.

Este prima generatie a acestei editii – dupa cum si Apple a declarat modelul X nu este doar o continuare a seriei ci va reprezenta o noua baza pentru urmatoarele editii si ca orice prima editie a unui produs este mai susceptibil la defectiuni ce la urmatoarele generatii vor fi deja remediate.

Cu siguranta inainte de lansare s-au efectuat numeroase serii de teste insa exista numeroase neplaceri ce nu pot fi prevenite ci doar remediate de la o editie la alta a produsului, ca in cazul oricarui telefon.

Pretul ridicat – atat fata de variantele puse la dispozitie de competitorii Apple, care oricum pentru un fan Apple sunt irelevante de vreme ce nu vor fi luate in considerare insa si fata de “colegii” sai iPhone 8 si 8Plus sau fata de versiunile mai vechi ale telefonului ce pot face fata foarte bine nevoilor utilizatorului de rand fara insa a-i cauza acestuia o gaura la fel de considerabila in buget.

Dimensiunea redusa fata de editiile 8 Plus si 7 Plus ale telefonului – acesta fiind un factor subiectiv dar demn de luat in considerare de cei ce au deja versiunea 8Plus sau 7Plus insa vor sa treaca la X doar pentru a ramane in pas cu noile lansari Apple uitand ca astfel renunta la dimensiunea actuala a dispozitivului in favoarea uneia mai mici.

In cazul in care acesta este un criteriu important pentru dumneavoastra, varianta 8Plus poate fi mai potrivita decat noul iPhone X.