De ce nu recomandam Google AdWords (Google Ads)? 

0
478

Promovarea Google reprezintă o etapă foarte importantă în obținerea audienței pentru afacerea dumneavoastră. De aceea, este foarte important ca aceasta să fie făcută ca la carte, fără nicio greșeală astfel încât să beneficiați de cele mai bune rezultate.

Cu toate acestea, tot mai multe persoane apelează la Google AdWords, un serviciu oferit de Google pentru persoanele care doresc mai multă promovare pentru afacerea lor. Însă, este Google AdWords o soluție? Am analizat puțin situația și am descoperit câteva dezavantaje ale acestui serviciu atât de popular.

Nu există un abonament lunar

În cazul în care doriți să apelați la Google AdWords, trebuie să știți că nu există o anumită taxă ce trebuie plătită, costurile fiind recuperate din numărul de accesări. Deși poate părea tentant, lucrurile nu stau deloc așa.

Pentru fiecare click, va trebui să plătiți o anumită taxă, indiferent dacă vizitatorul respectiv vă va aduce vânzare sau nu. Așadar, acest lucru poate deveni o adevărată problemă pentru un antreprenor care se află la început de drum în lumea afacerilor și decide să apeleze la astfel de servicii.

Concurența strânsă

Inițial, la momentul apariției, Google AdWords reprezenta o adevărată salvare pentru companiile mici, în curs de dezvoltare. Acum, au trecut mulți ani de la idealurile inițiale ale serviciului, astfel că și realizările sale s-au schimbat.

Din cauza concurenței dure în mediul online, este tot mai dificil ca o companie aflată la început să atingă prima poziție în topul căutărilor Google fără ajutorul unui specialist în acest domeniu. De aceea, de cele mai multe ori, AdWords nu prea mai reușește să facă față.

Număr limitat de caractere

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acestui serviciu îl reprezintă fără doar și poate numărul foarte limitat de caractere. Dacă aveți o afacere mai amplă, ce oferă mai multe servicii sau produse clienților, poate fi o adevărată problemă să vă încadrați în 90 de caractere pentru descrierea afacerii.

Astfel că este nevoie să expuneți informațiile într-un mod foarte atractiv și inteligent, astfel încât să atrageți atenția publicului și să îi încurajați să vă acceseze site-ul.

În concluzie, dacă până acum Google AdWords era soluția ideală pentru afacerea dumneavoastră, acum lucrurile nu mai sunt deloc la fel.

Analizând puțin punctele menționate mai sus, ne putem da seama foarte ușor despre dezavantajele acestui serviciu, fiind destul de costisitor și oferind servicii suficient de nesigure astfel încât să vă determine să renunțați.