De ce fiecare ie este unica

0
534

In momentul in care vrei sa iti cumperi o ie iti recomandam sa intri pe Iiana.ro. In acest articol iti explicam de ce iile sunt produse unive. In momentul in care vrei sa oferi astfel de cadouri ar trebui sa te gandesti in prima faza la avantajul pe care il obtii in momentul in care primesti un produs pe care nu il mai vezi si pe alte persoane.

Fiecare ie pe care o gasiti in magazinul online de mai sus este realizata manual si modelel sunt unice si proprii pentru fiecare creatie.

Daca stim cum sa privim o ie atunci vom afla cu siguranta multe povesti. Femeile foloseau de mult timp ata si acul astfel incat pe panza sa poata fi scrise povesti. Modelele care au fost cusute manual nu sunt simple ornamente si sunt idei si simboluri care vor putea fi citite de persoanele care cunosc limbajul acesta.

In trecut fetele invatau sa coasa undeva in jurul varstei de 5 ani. Ele stateau si invatau de la bunicile sau mamele lor si lucrau inca de mici alaturi de ele astfel incat pentru multe generatii semnele brodate si regulile s-au transmis neatinse.

In trecut toate femeile invatau sa coasa si sa brodeze de la mamele si bunicile lor si deprindeau secretele pentru cusaturile acestora dar si semnificati amotivelor cusute. Bunicile aveau cel mai bun reper pentru calitate datorita experientei acumulate in timp.

Femeile faceau in trecut totul acasa incepand de la panza si pana la produsul final. In jurul casei se cultiva in sau canepa din care ulterior se faceu camasile pentru sarbatori sau cele de lucru. Camasile pentru sarbatori au fost facute din ini recunoscut pentru absolut toate calitatile sale termoizolante.

Iile pentru lcuru erau confectionate din pana de canepa care putea rezista mult mai mult de-a lungul timpului. Lana, cu ajutorul careia au fost cusute iile a fost tot timpul in gospodarie in timp ce matasea a ajuns la noi mult mai tarziu.

Bumbacul a ajuns si la timpurile moderne si pregatirea materialelor precum si teserea acestora erau activitati care implicau timp si efort drept pentru care fiecare bucata din panza sau din ata era folosita corect.

Croiala iei are la baza bucati dreptunghiulare din materiale imbinate tinand cont de nevoi si de stilul de incretire la gat. Pe baza croielilor nicio bucata din material nu se risipeste si camasile pot sa se adapteze astfel incat femeile care devin mame sa alapteze si sa isi poata ajusta oricand silueta.

Camasile sunt in general facute in asa fel incat sa se desfaca usor si partile care se strica mai repede pot fi inlocuite.

Barbatii aveau rol general de aparare iar femeile trebuiau sa isi apere propria familie de tot ce nu se vedea cum ar fi duhurile rele sau necurate.

Cusaturile care au aparut pe ii sunt legate de tot ce tine de supranatural, bradul semnifica viata vesnica, raurile semnifica apa, simbolurile solare sunt si ele prezente sub forma de spirale si cercuri. Toate acestea au rolul de a proteja purtatorul si de a ii aduce noroc.