Cum se folosesc corect imaginile pe site-uri?

0
670

Pentru a nu mai fi necesar sa va bateti capul cu toate aceste detalii va recomandam sa gasiti cele mai mici costuri de costuri optimizare seo cu Dan Bradu. In continuare va oferim mai multe sfaturi cu privire la optimizarea seo a imaginilor.

Ancorati textul

Textul ancora extern (text care leaga paginile externe de site-ul dvs.) reflecta modul in care paginile dvs. sunt percepute de alti utilizatori. Webmasterii nu pot controla linkurile de la site-uri externe la cele ale lor.

Cu toate acestea, va puteti asigura ca textul de ancorare pe care il utilizati pe site-ul dvs. este util, descriptiv si relevant.

Acest lucru imbunatateste navigarea utilizatorului si ii ajuta pe utilizatori sa inteleaga unde se afla legatura. De exemplu, puteti sa consultati o pagina care contine fotografii de vacanta si veti vedea cum sunt etichetate imaginile.

Furnizati un context relevant pentru imaginea dvs.

Pagina pe care se afla imaginea, precum si continutul situat in apropierea imaginii (inclusiv orice titlu sau titlu de imagine) ofera motoarelor de cautare informatii importante despre subiectul imaginii dvs.

De exemplu, daca incorporati imaginea unui urs polar pe o pagina despre tomatele cultivate de un individ, trimiteti motoarelor de cautare un mesaj confuz despre subiectul imaginii polarpolar.jpg.

Pe cat posibil, asigurati-va ca plasati imaginile in apropierea unui text relevant. De asemenea, va sfatuim sa alocati titluri si descrieri relevante imaginilor dvs.

Amintiti-va sa va protejati imaginile cat mai mult posibil

Dat fiind ca imaginile sunt copiate de multe ori de utilizatori, Google gaseste frecvent mai multe copii ale aceleiasi imagini online.

Folosim diferite indicii pentru a identifica sursa imaginii si ne puteti ajuta oferind cat mai multe informatii posibil. In plus, datele pe care le transmiteti pe o imagine ne informeaza despre continutul si subiectul sau.

Webmasterii se confrunta deseori cu utilizarea neautorizata a imaginilor lor.

Daca impiedicati utilizatorii sa utilizeze imaginile pe site-ul dvs. sau sa se conecteze la imaginile dvs., ii puteti impiedica sa va utilizeze latimea de banda, dar de asemenea restrictionati publicul potential pentru imaginile dvs. si limitati explorarea imaginilor catre motoarele de cautare.

O solutie este sa permiteti altor utilizatori sa utilizeze imaginile dvs., solicitand in acelasi timp atribuirea de imagini pe pagina dvs. web si un link catre propriul site. Pentru a face acest lucru, aveti mai multe posibilitati. De exemplu:

Faceti-va imaginile disponibile prin supunerea acestora unei licente care necesita atribuire, cum ar fi licenta Creative Commons.

Furnizati un fragment HTML care permite altor utilizatori sa va incorporeze imaginea pe pagina lor, in timp ce o alocati acesteia. Acest fragment poate include atat linkul catre imagine, cat si linkul catre pagina sursa de pe site-ul dvs.

In mod similar, unii oameni adauga imagini ale drepturilor de autor, filigrane sau alte informatii. Aceste informatii nu afecteaza performanta imaginii dvs. in rezultatele cautarii.

Pe de alta parte, permit fotografilor sa isi revendice munca si sa lupte impotriva utilizarii neautorizate a acestora. Cu toate acestea, in cazul in care calitatea imaginii sau miniaturii dvs. este redusa in ochii utilizatorilor datorita unei anumite caracteristici (de exemplu, filigrane), acestia pot intra mai rar pe site.

Daca nu doriti ca motoarele de cautare sa va exploreze imaginile, va recomandam sa utilizati un fisier robots.txt pentru a bloca accesul la imaginile dvs.