Cum poti scapa rapid de dihori?

0
177

Diferite animale pot avea un impact negativ asupra proprietatii tale, producand diferite bagube. Printre acestea se numara si dihorii, care, in ciuda faptului ca par niste vietuitoare dragalase si inofensive, pot produce mult mai multe stricaciuni decat ai crede, precum: distrugerea habitatului pasarilor si uciderea lor, distrugerea plantelor din gradina ta si multe altele. Pentru a fi sigur ca proprietatea ta este in siguranta, tot ceea ce trebuie sa faci este sa apelezi la o serie de masuri.

In cazul in care nu stii cum poti scapa rapid de dihori, in acest articol iti vom prezenta unele dintre cele mai uzuale metode. Printre acestea se numara:

Utilizarea dispozitivelor

In ultima perioada tehnologia s-a dezvoltat rapid, aparand pe piata diferite dispozitive care pot sa protejeze proprietatea de daunatori. Astfel, in mediul online vei putea gasi diferite dispozitive anti dihori cu ultrasunete, care s-au dovedit de-a lungul timpului extrem de utile. Modul de utilizare a acestora e foarte simplu: tot ceea ce trebuie sa faci este sa le activezi, iar acestea vor produce ultrasunete care vor tine la distanta toti daunatorii.

In cazul in care te temi cu privire la sanatatea ta, e important de stiut faptul ca ultrasunetele produse de un aparat anti dihor nu au un efect negativ asupra corpului tau. In momentul in care le activezi, vei uita cu totul de existenta acestora, deoarece nu produc niciun sunet care sa iti deranjeze timpanul.

Capcane

Daca detii animale de companie care sunt extrem de sensibile la dispozitivele cu ultrasunete, va trebui sa gasesti alte modalitati de a scapa de daunatorii din gradina ta. O alta solutie poate fi utilizarea capcanelor. Acestea pot fi montate oriunde in gradina ta si functioneaza precum niste custi, care se inchid in momentul in care sunt declansate. Dupa ce ai prins dihorul, acesta poate fi eliberat in natura, fara a-l rani.

Cu toate acestea, custile pot fi destul de periculoase pentru animalele de mici dimensiuni, precum cateii sau pisicile. Acestia pot intra usor in astfel de capcane si pot ramane in interiorul acestora pentru un timp indelungat, afectandu-le sanatatea. Astfel, custile si capcanele nu sunt intotdeauna cea mai buna solutie, in special daca detii animalute mici.

Pentru a evita astfel de incidente, este recomandat sa plasezi capcanele in locuri cheie de pe proprietatea ta, departe de animalele de companie.

Securitate

O alta solutie este reprezentata de securizarea proprietatii tale. Pe langa aparatele cu ultrasunete si capcane, va trebui sa acorzi atentie si starii gardurilor tale. In cazul in care acestea sunt deteriorate, dihorii pot intra cu usurinta pe proprietatea ta, producand astfel pagube. Daca doresti sa securizezi complet intreaga proprietate, tot ceea ce trebuie sa faci este sa investesti in garduri rezistente.

Mai multe persoane au ales gardurile electrice, deoarece acestea sunt greu de distrus si pot tine la distanta orice vietate, inclusiv dihorii. Poti alege sa folosesti aceste garduri pentru toata propreitatea ta, cat si pentru anumite zone. Totusi, in cazul in care alegi aceasta modalitate de preventie, este important sa folosesti diferite afise sau panouri care sa atentioneze celelalte persoane de pericolul de electrocutare.

Acestea au fost asadar principalele metode recomandate de noi pentru alungarea dihorilor! Incearca-le si tu si sigur nu vei regreta!