Cum angajam un content writer?

0
1005

Atunci cand ne apucam de optimizare seo avem nevoie cu siguranta si de un content writer profesionist care sa stie exact cum se configureaza textele.

Inaite de a va apuca de scriere de continut este bine sa va faceti temele.

Daca angajati o persoana care sa scrie continutul fara sa stiti exact care este scopul si care ar trebui sa fie asteptarile unei asemenea campanii, puteti ajunge sa platiti mult, puteti avea rezultate de o calitate foarte slaba si aceste doua elemente sunt cu adevarat dezastruoase.

Pentru a determina corect cu ce persoana sa lucrati si care ar trebui sa va fie asteptarile sunt mai multe intrebari la care e bine sa aveti un raspuns. Care ar fi scopurile proiectului este prima intrebare. Despre ce continut vorbim?

Exista diferente mari intre continuturile de pe site si cele de pe blog si de aceea e foarte important sa gasiti exact acel content writer care sa va ofere tipul de continut de care aveti voi nevoie. In plus este important sa va decideti si daca proiectele voastre sunt pe termen scurt sau lung.

In cazul in care aveti un site si un blog pe care contintul trebuie sa fie improspatat, puteti sa angajati si un creator de continut pentru a pune continutul nou in cadrul unui proiect care sa fie desfasurat pe termen scurt.

Daca vreti de fapt ca proiectul sa fie pe termen lung si sa aveti mereu continut nou pe site atunci e bine sa cautati o persoana care sa poata sa creeze continut de buna calitate in mod continuu. Astfel de specialisti sunt greu de gasit si nu sunt ieftini insa merita. Merita nu doar din punct de vedere al calitatii continutului de pe site dar si din punct de vedere al optimizarii.

Puteti face asta singuri? Desigur ca puteti dar oare trebuie? Aceasta este o intrebare importanta la care e bine sa va ganditi. Daca angajati un content writer creativ va poate costa ceva bani insa timpul pe care il pierdeti pentru a face un astfel de continut, chiar si atunci cand va pricepeti, costa si el destul de mult iar resursele care ar fi putut sa fie investite in alte departamente nu vor mai fi produse.

Desigur, daca aveti o afacere mica nu aveti multi clienti la inceput si va permiteti sa faceti si sacrificii de timp pentru lucruri de genul acesta. Puteti face continutul si singuri. Daca vreti sa stati linistiti si sa fiti siguri ca partea de continut pentru seo si de optimizari stau pe mana unui specialist care face doar asta si o face la modul profesional atunci gasiti persoana si bateti palma. Noi va recomandam si sa cautati un content writer bun pe care sa il angajati.

Puteti alege unul tanar care e la inceput. Avantajul este ca el va cere mai putin insa sunt cu siguranta si unele dezavantaje. Timpul necesar de a face un continut nou si atractiv pentru site este mai mare fata de cazul in care aveti un content writer cu experienta. Totul ramane la latitudinea voastra in final.