Cum alegeti ochelarii de vedere pentru copii?

0
452

Defectele vederii pot aparea din nastere, sau pot aparea pe parcursul vietii, asa ca in cazul in care sunteti parinti si trebuie sa alegeti ochelari pentru copiii dvs., in urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi cateva detalii importante pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a face alegerea corecta.

Cat de groase vor fi lentilele?

Cu siguranta acest aspect trebuie discutat cu medicul dumneavoastra sau cu opticianul despre lentilele copilului dumneavoastra, si trebuie sa alegeti ceea ce va recomanda dansul, din acest punct de vedere.

Alegeti un stil modern, atractiv

Alegeti astfel rame Police care au un stil modern si atractiv, astfel incat cei mici sa se simta confortabil si sa nu le fie rusine de copii pentru ca poarta ochelari de vedere.

Materialul obiectivului

Odata ce tu si copilul tau sunteti de acord cu cadre pe care le place si dvs., urmatoarea consideratie este lentilele. Obiectivele pentru copii trebuie sa fie din policarbonat sau Trivex. Aceste materiale sunt considerabil mai rezistente la impact decat alte materiale ale lentilelor pentru o siguranta sporita.

Policarbonatul si lentilele Trivex sunt, de asemenea, mult mai usoare decat lentilele obisnuite din plastic, ceea ce face ochelarii mai confortabili – mai ales pentru prescriptii puternice.

Iar lentilele din policarbonat si Trivex au protectie integrata impotriva radiatiilor ultraviolete (UV) potential daunatoare , iar lentilele sunt acoperite cu rezistenta la zgariere de catre producator sau laboratorul de fabricare.

Pretul pentru lentilele din policarbonat este, in general, comparabil cu costul pentru lentilele obisnuite din plastic cu acoperiri rezistente la radiatii UV si zgarieturi.

Si cu policarbonatul, copiii au aceasta marja de siguranta suplimentara pentru a-si proteja ochii. Lentilele Trivex pot costa ceva mai mult decat lentilele din policarbonat.

Evitati alegerea lentilelor de sticla pentru ochelarii pentru copii. Desi sunt foarte rezistentr la zgarieturi, lentilele de sticla sunt foarte grele si pot rupe relativ usor (in comparatie cu lentilele din policarbonat sau Trivex).

Ochelari de sport

Policarbonatul este un material atat de sigur pentru lentile, incat este posibil sa fiti tentat sa lasati copilul sa faca sport in timp ce poarta ochelarii obisnuiti.

Iata dezavantajul: Desi policarbonatul este materialul pentru lentilele folosite pentru ochelari sport, ramele obisnuite pentru ochelari nu asigura o protectie suficienta fata de obiecte mari, cum ar fi bilele.

Deci, daca copilul dvs. este implicat in sport, o ochelari de sport adecvati cu lentile de policarbonat vor oferi cea mai buna protectie impotriva leziunilor oculare.

Achizitionati o pereche de ochelari de rezerva

Este indicat sa faceti acest lucru mai ales daca copilul dvs. are o reteta puternica si nu poate sta fara ochelarii.

In unele cazuri, ochelarii de sport pot fi utilizati ca o pereche de pahare de rezerva. Sau, daca prescriptia copilului dvs. nu s-a schimbat semnificativ, pastrati-i ochelarii anteriori intr-un loc sigur pentru a fi utilizati ca rezerva.

Daca copilul dvs. poarta permanent ochelarii, trebuie luati in considerare si lentile fotochromice sau ochelarii de soare cu prescriptie, pentru a diminua stralucirea, pentru a spori confortul vizual si pentru a oferi o protectie de 100% fata de razele UV nocive ale soarelui.

Pentru a oferi o protectie optima, ochelarii sport trebuie sa fie montati corespunzator – consultati-va cu un profesionist inainte de a ii achizitiona.

Deschiderile lentilelor pentru ochelarii de sport ar trebui sa fie suficient de mari, astfel incat, daca ochelarii sunt impinsi spre fata, punctele de impact sunt deasupra si dedesubtul ochilor, pentru a evita leziunile oculare.