Ceaiul alb Darjeeling – un ceai delicat și elegant

0
687

Ceaiul alb Darjeeling este cultivat în Himalaya, în India, acesta îmbină eleganța și delicatețea celor mai bune ceaiuri albe cu o aromă distinctă față de toate tipurile de ceai Darjeeling.

Ce face acest ceai unic?

Spre deosebire de alte tipuri de ceai Darjeeling, acest ceai alb este făcut în principal din muguri noi, care nu sunt încă deschiși, și uneori, se adaugă și următoarele una sau doua frunze din tulpină.

Acest lichid de aur păstrează aroma caracteristică de nuci a ceaiului Darjeeling, amestecată cu savoarea unui ceai alb.

Descoperirea unui nou ceai alb

Ceaiul Darjeeling a fost produs în regiunea Himalaya de la mijlocul secolului al XIX-lea. Industria ceaiului a crescut rapid în această regiune, ceaiul avand o calitate superioară; a obținut o astfel de popularitate încât este exportat astăzi din aproape 100 de grădini de ceai în toate colțurile lumii.

Comparând cu ceaiurile albe chinezești…

Ceaiul alb Darjeeling este destul de similar cu ceaiurile albe chinezești, cum ar fi ceaiul din argint. Acest ceai alb indian este alcătuit dintr-un mugur și două frunze tinere care îi conferă culoarea de argint distinctă.

Chiar dacă plantele de ceai din Darjeeling sunt descendente ale acelorași plante Camellia Sinensis aduse din China cu mult timp în urmă, caracteristicile climatice și ale solului din această regiune indiană au conferit ceaiului o aromă și un parfum deosebit.

Prezența continuă a aerului uscat și umed, a razelor solare, a musonilor și a unui pământ argilos face din Himalaya un mediu perfect pentru a crește ceai alb.

Beneficiile ceaiului alb Darjeeling pentru sănătate

  1. Combate răceala și întărește sistemul imunitar

Frunzele din această varietate de ceai Darjeeling conțin o cantitate mare de antioxidanți, și anume, catechine, aceste componente care împreună cu alte vitamine și minerale vă vor oferi o varietate de beneficii precum combaterea simptomelor răcelii.

Fiind un ceai alb, acest ceai Darjeeling are în compoziție o cantitate mare de antioxidanți, care stimulează și întărește sistemul imunitar.

  1. Combate problemele digestive și susține pierderea în greutate

Știați că o ceașcă bună de ceai poate ajuta la calmarea problemelor stomacului? Ceaiul alb Darjeeling este bogat în antioxidanti, vitamine, minerale și aminoacizi. Toate aceste componente ajută nu numai la calmarea întregului tract digestiv, ci și la accelerarea metabolismului.

Un sistem digestiv sănătos este o modalitate bună de a susține pierderea în greutate. Cu acest ceai, corpul dumneavoastră metabolizează mai bine și mai rapid alimentele pe care le consumați, blocând absorbția grăsimilor.

În același timp, nivelul cofeinei din acest ceai Darjeeling este ridicat și vă va oferi stimularea de care aveți nevoie pentru a vă ridica și a face exerciții fizice regulate pentru un stil de viață mai sănătos.

  1. Previne bolile cardiovasculare și menține sănătatea corpului și a minții

Ceaiul alb Darjeeling este un aliat atunci când vine vorba de prevenirea bolilor de inima. Din nou, antioxidanții prezenți în ceai ajută la scăderea tensiunii arteriale și la nivelul colesterolului.

Acest ceai ajută, de asemenea, la întărirea sistemului circulator, contribuind la prevenirea formării cheagurilor care pot duce la atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și alte boli cardiovasculare.

În același timp, se spune că ajută la scăderea și controlul nivelului de zahăr din sânge, reducând astfel riscul de diabet.

Ceaiul este o mare sursă de aminoacid numit L-Theanine, ceea ce te face să te simți relaxat și calm în același timp. Amestecat cu cofeina prezentă în acest ceai, veți putea să vă concentrați mai bine. Ceaiurile albe ca aceasta pot îmbunătăți, de asemenea, sănătatea pielii. Antioxidanții combat efectele dăunătoare ale radicalilor liberi asupra celulelor și promovează reînnoirea celulelor, împiedicând astfel semnele de îmbătrânire prematură.