Ce trebuie sa stii despre sobolani si despre combaterea lor

0
489

Dintre toate rozatoarele, sobolanii reprezinta probabil cea mai neplacuta categorie de daunatori. Au o capacitate de inmultire uimitoare, o singura femela fiind capabila sa nasca intr-un singur an peste 1000 de pui.

La randul lor, puii ating maturitatea sexuala dupa numai 3 luni, iar daca mai luam in calcul si speranta de viata de 4 ani a acestora, putem sa concluzionam ca reprezinta cu siguranta o categorie de daunatori foarte dificila.

De asemenea, combaterea sobolanilor este o reala provocare. Iar asta nu doar pentru ca sobolanii se pot inmulti foarte rapid, dar ci si pentru ca sunt niste fiinte foarte inteligente. Cu toate acestea, combaterea lor este strict necesara.

Care sunt pagubele si problemele pe care sobolanii le pot cauza

Sobolanii sunt daunatori atat pentru provizii, cat si pentru materiale sau pentru igiena. Nu sunt pretentiosi atunci cand vine vorba despre mancare, drept urmare consuma aproape toate tipurile de alimente, iar odata atinse, acestea sunt contaminate prin excremente, urina sau diferite secretii.

De asemenea, sobolanii sunt considerati daunatori de materiale foarte periculosi. Mobila, firele electrice, materialele de constructii dar si multe alte lucruri pot fi afectate de catre sobolani.

Principalul motiv pentru care ar trebui sa apelezi la acele aparate anti sobolani tine insa strict de igiena. Sobolanii sunt purtatorii unui numar foarte mare de boli infectioase, boli care pot fi luate cu usurinta atat de animalele de companie cat si de oameni.

Mai mult decat atat, prezenta sobolanilor poate fi o cauza pentru aparitia altor daunatori, precum sunt puricii. Cat despre purici, este deja binecunoscut faptul ca acestia pot fi purtatori de ciuma.

Printre cele mai grave boli care pot fi transmise de catre sobolani sunt febra de Lassa, rabia sau chiar Salmonella.

Cum sa scapi de sobolani simplu si rapid

Sobolanii exista de cand e lumea. Drept urmare, nevoia de a scapa de sobolani exista si ea din cele mai vechi timpuri. Asa ca oamenii au apelat la tot felul de metode pentru a scapa de sobolani. Unele s-au dovedit a fi eficiente, altele mai putin. Exista metode, precum sunt capcanele mecanice, folosite inca si in zilele actuale.

Cu toate acestea, piata de produse cu rolul de combatere a daunatorilor a suferit suficient de multe schimbari, incat astazi exista mai multe solutii si mai eficiente totodata. Un foarte bun exemplu in acest sens este reprezentat de aparatele cu ultrasunete.

Acestea sunt foarte simplu de utilizat, foarte comode si totodata foarte eficiente. Tot ce trebuie sa faci este sa iti achizitionezi un aparat cu ultrasunete anti sobolani, iar mai apoi sa il conectezi la o priza obisnuita. Acesta va functiona apoi continuu si va incepe emiterea de ultrasunete cu ajutorul carora sobolanii vor fi alungati in cel mai scurt timp posibil.

Cu toate acestea, combaterea in totalitate a sobolanilor necesita timp. Iar asta deoarece de regula traiesc in comunitati numeroase, sunt inteligenti si parasesc cu greu zonele in care si-au construit cuibul.

Totusi, lasand aparatul cu ultrasunete sa functioneze in mod permanent, sobolanii vor decide sa paraseasca intr-un final aria protejata, iar gospodaria ta va fi curata si fara sobolani.

Intra si tu pe fara-daunatori.ro pentru a-ti achizitiona aparate de ultima generatie cu ajutorul carora poti scapa de daunatori fara batai de cap!