Ce sa aleg dintre un tensiometru mecanic si un tensiometru digital?

0
630

Indiferent de faptul ca te confrunti cu probleme ale tensiunii arteriale sau nu, este indicat sa iti indrepti atentia spre Shopu.ro pentru a-ti cumpara un tensiometru, care te poate ajuta sa iti masori tensiunea arteriala. Poti sa folosesti aparatul si pentru a masura tensiunea membrilor familiei.

Pe Shopu.ro poti sa gasesti si tensiometre mecanice, dar si tensiometre digitale, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta putin pe marginea acestui subiect.

In ceea ce priveste tensiometrele mecanice, mentionam faptul ca de obicei acestea sunt folosite de catre medici, in timp ce tensiometrele digitale pot fi folosite de orice persoana.

Chiar daca de regula sunt folosite de catre medici tensiometrele mecanice, nu este foarte greu de utilizat un asemenea dispozitiv, insa pentru a stii ca rezultatul este unul bun, este necesara o anumita experienta.

Tensiometrele mecanice, pe langa manualitatea de care ai nevoie ca sa le folosesti, nu iti permit sa iti masori propria tensiune arteriala.

Poti sa folosesti un asemenea tensiometru pentru a lua tensiunea membrilor familiei sau a altor persoane, insa pentru a-ti afla tensiunea, fie este nevoie sa ai pe cineva alaturi care sa foloseasca aparatul, fie trebuie sa folosesti un tensiometru digital.

Mai mult decat atat, pe langa faptul ca nu iti poti lua singur tensiunea folosind un asemenea aparat, mai este nevoie sa cumperi si un stetoscop. Deci, dupa cum se poate vedea, pentru acasa nu reprezinta tocmai o idee foarte buna alegerea unui tensiometru mecanic.

In momentul in care discutam insa despre tensiometrele digitale, acestea au avantajul major ca pot sa fie folosite de catre orice persoana.

Atunci cand ai la dispozitie un asemenea dispozitiv, daca vrei sa iti masori tensiunea arteriala, nu trebuie sa faci altceva decat sa iti pui in jurul bratului manseta tensiometrului, sau in jurul incheieturii mainii, dupa care mai ai de apasat pe butonul β€œON” al aparatului.

Manseta se va umfla singura imediat ce vei apasa pe acest buton, si se va desumfla automat, iar atunci pe ecranul dispozitivului iti va fi afisata tensiunea arteriala. Majoritatea aparatelor de luat tensiunea afiseaza si pulsul.

Un termometru electronic are nevoie de baterii pentru a fi functional, insa unele astfel de aparate pentru masurat tensiunea dispun de acumulatori performanti care se pot incarca. Chiar si bateriile obisnuite insa, se pot schimba foarte simplu si usor, la el ca in cazul altor dispozitive.

Tensiometrul pentru incheietura Cardio Sense Trisa, care dispune de conexiune fara fir si care are nevoie de doua baterii AAA pentru a functiona, memoreaza 60 de rezultate, si poate fi achizitionat acum de pe Shopu.ro.

Acest aparat printre altele masoara tensiunea sistolica si diastolica, dispune de functie de memorie si auto-sincronizare, pana la 10m distanta si este ideal cand vrei sa iti masori tensiunea arteriala acasa.

Tensiometru electronic de incheietura Nissei WS-820 care dispune de afisaj LCD, memorare 2 x 60 de valori dar care are diferite functii, poate fi ideal de-asemenea pentru a lua tensiunea acasa.

Acest aparat foloseste metoda oscilometrica de masurare, iar in momentul in care se apasa butonul start/stop aparatul porneste umflarea automata, timp in care se masoara tensiunea.

Umflarea cu aer inceteaza in momentul in care manseta este suficient de umflata pentru a percepe tensiunea sistolica si diastolica, dupa care aerul va fi evacuat din manseta.

Un asemenea aparat este creat pentru doi utilizatori si are 2 seturi de memorie a cate 30 de masuratori, iar in plus, pe langa masuratori, aparatul afiseaza si ora si data.

Asadar, in concluzie, atunci cand doriti un aparat pentru a va masura tensiunea acasa, cea mai indicata solutie este aceea de a va indrepta atentia spre un aparat digital.