Ce inseamna un telefon reconditionat?

0
162

Cand vine vorba de a-ti cumpara un telefon, mai ales atunci cand vrei un telefon nou, performant, cu cele mai noi functii si cea mai noua tehnologie, trebuie sa te asiguri ca ai un buget suficient de mare. Sunt telefoane noi care sunt foarte scumpe, precum Iphone 11 Pro Max care are un pret de aproximativ 6.500 de lei. Cand o persoana isi doreste un telefon prea scump pe care nu si-l permite, prefera sa se cumpere alt model care este mai ieftin, decat sa abordeze varianta de a-l cumpara reconditionat putand sa beneficieze de o reducere de aproximativ 200-300 de lei, pentru ca are o oarecare teama ca va primi un telefon spart sau nefunctional, ceea ce inseamna ca ar trebui sa cheltuiasca o alta suma mare de bani pentru a-l repara. Dar acest lucru nu este posibil. Daca te afli in categoria acelor persoane carora le este frica sa cumpere un telefon reconditionat, te invit sa citesti randurile de mai jos pentru a-ti forma o parere corecta despre ce inseamna un telefon reconditionat si sa scapi de aceea parere gresita. 

Atunci cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, un angajat sau un tehnician are responsabilitatea de a verifica acel lot, iar acest lucru este posibil daca va desface un telefon si il va testa pret de cateva minute pentru a vedea daca functioneaza asa cum trebuie sau daca prezinta vreo problema. Daca prezinta chiar si cea mai mica problema, intregul lot va fi trimis inapoi pentru ca inseamna ca intregul lot are acea problema. Dar in cazul in care telefon nu are nicio problema si totul este in regula, restul telefoanelor care nu au fost desfacute se vor scoate la vanzare cu pretul stabilit, cel initial, iar cel care a fost testat se va expune la vanzare cu o reducere de aproximativ 200-300 de lei. Asa ca, daca vrei un Iphone 6S Plus, iar acei 200-300 de lei sunt banii care iti lipsesc din buget pentru a-l cumpara nou, poti sa il cumperi reconditionat fara sa iti frie teama ca va fi stricat sau nefunctional sau ca dupa cateva zile va trebui sa schimbi bateria la Iphone 6S Plus, pentru ca nu este uzat, ci doar a fost folosit pret de cateva minute. Un telefon reconditionat inseamna doar un telefon care a fost testat pret de cateva minute, daca ar fi prezentat vreo problema de uzura, zgarieturi sau alte defectiuni, lotul s-ar fi trimis inapoi, inclusiv telefonul testat. 

Prin urmare, un telefon reconditionat inseamna ca a fost testat pret de cateva minute de cate un angajat pentru a vedea daca functioneaza bine sau nu. Daca totul este in regula se va expune la vanzare cu o reducere de aproximativ 200-300 de lei.