Ce este un implant dentar si care sunt beneficiile sale?

0
465

In zilele noastre, vedem din ce in ce mai putine persoane care zambesc. Unele persoane nu mai zambesc pentru ca se confrunta cu tot felul de probleme, iar ultima lor dorinta este aceea de a zambi.

Exista in schimb persoane care nu zambesc pentru ca dantura lor arata ca dupa razboi, adica cu unul sau mai multi dinti lipsa, sau diferite alte astfel de probleme.

Ei bine, vestea buna pentru persoanele aflate intr-o asemenea situatie, este accea ca problemele lor dentare pot fi remediate de catre implanturile dentare, asa ca haideti sa vedem in urmatoarele randuri ale acestui articol, ce este un implant dentar.

Un implant dentar este un inlocuitor protetic pentru un dinte lipsa. Dintii naturali constau din coroana si radacina. Coroana este sectiunea vizibila acoperita cu smalt alb.

Sprijinirea coroanei este radacina dentara care se extinde in clavicula. Radacina este partea dintelui care este efectiv inlocuita de un implant.

Exista de obicei trei parti la ceea ce este descris ca un implant – dispozitivul de implant in sine (care este inserat direct in os); bontul – piesa care conecteaza dispozitivul de implantare la cea de-a treia parte – coroana sau proteza superioara.

Implanturile pot fi folosite pentru a inlocui un singur dinte, mai multi dinti adiacenti, toti dintii lipsa sau pentru a sustine o proteza detasabila sau fixa. Numarul de implanturi plasate va depinde de restaurarea finala si de cantitatea de os disponibila pentru implant.

Implanturile de astazi sunt fabricate in principal din titan, un metal care este bio-compatibil si ofera rezistenta si durabilitate, precum si o proprietate unica de fuziune directa cu osul – procesul cunoscut sub numele de osseointegrare.

Alte materiale, cum ar fi zirconiu, ar putea fi folosite din ce in ce mai des pentru a face implanturi in viitor. Dar pentru moment, aceste materiale nu au fost perfectionate pentru uz general. In ceea ce priveste implant dentar Cluj preturi 2019, mentionam faptul ca preturile sunt diferite de la caz la caz, in functie de numarul implanturilor, in functie de reputatia dentistului, in functie de gradul de complexitate al lucrarii, etc.

Care sunt avantajele implanturilor dentare fata de alte optiuni de tratament?

Beneficiile implanturilor dentare includ:

  • Rezultate previzibile si excelente cu aspect imbunatatit, vorbire, abilitate de mestecat si sanatate orala. Mai important, implanturile confera pacientilor increderea sa zambeasca, sa manance si sa se angajeze in activitati sociale, fara a-si face griji cu privire la modul in care arata sau daca protezele lor vor aparea.
  • Conservarea osului sanatos ramas dupa extractie.
  • Conservarea dintilor adiacenti si a smaltului lor, deoarece nu au nevoie de tratament pentru a inlocui un dinte lipsa (de exemplu, punte).
  • Rezistenta la cavitati, deoarece implanturile nu se disting ca dintii naturali.
  • Potential pentru o restaurare fixa, spre deosebire de o proteza detasabila.
  • Ajuta la pastrarea unei proteze detasabile.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care cu totii trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste implanturile dentare. Daca veti opta pentru unul sau mai multe implanturi dentare si veti pune mai apoi mare pret pe calitatea sanatatii orale si pe ingrijirea implanturilor, atunci durata de viata a acestora va fi indelungata, sau chiar pe viata.