Ti-ai facut din timp rezervare sau, pur si simplu, ai primit un voucher la unul dintre saloanele de masaj renumite din oras si arzi de nerabdare sa incerci aceasta experienta de care ti-au povestit prietenele tale.
Dar, daca este prima ta experienta de acest gen, s-ar putea san nu stii cu siguranta la ce sa te astepti de la aceasta, dupa momentele de pura relaxare la care vrei sa-ti supui corpul. Citeste randurile urmatoare pentru afla cateva dintre efectele pe care le confera masajul.
Indiferent ca beneficiezi de o sedinta de masaj de 30, 60 sau 90 de minute, coboara incet de pe masa teraprutica. Immediat dupa masaj, s-ar putea sa te simti putin ametit sau confuz. Orice cabinet profesionist are apa la dispozitie pentru clienti, pentru a-i ajuta sa se hidrateze corespunzator, in timpul si dupa sedinta de masaj.
Este indicat chiar sa va acordati cateva minute de pauza in anumite fotolii de relaxare, pentru a va linisti si a va reconecta la contactul cu solul inainte de a parasi salonul. Cauta intotdeauna senzatia de relaxare si rejuvenare sau intinerire a pielii si a organismului. S-ar putea ca, dupa o sedinta de masaj, sa simti mai multa energie, concentrare, productivitate chiar, cu asteptari marete de la corpul si mintea ta.
Nu este exclus sa simti insa chiar si o usoara durere. Daca aceasta persista mai mult de una sau doua zile, fa cunoscut asta terapeutului tau, pentru ca la urmatoarea programare la salon sa remedieze problema sau pentru a identifica factorii care au cauzat-o.
Masajul imbunatateste circulatia sangvina, capacitatea de miscare, mobilitatea si chiar somnul. Toate, lucruri extrem de minunate pentru o persoana care se simte stresata in viata de zi cu zi. Prin urmare, masajul poate o modalitate usoara si placuta, in acelasi timp, de a scapa de stres, dureri, junghiuri si tensiuni musculare.
Specialistii recomanda chiar cateva masuri simple de aplicat dupa masaj, pentru evitarea oricaror nepplaceri.
Aplicati gheata pe orice suprafata a corpului in care simti durere sau disconfort, cate 15-20 de minute, la diferenta de doua ore sau mai mult intre reprize. Ideal ar fi sa utilizati o punga de gheata sau chiar un pachet de carne congelata, insa in nici un caz legume congelate.
Asigurati-va ca exista o bariera protectoare intre pielea dumneavoastra si gheata (o fata de perna sau un prosop de bucatarie ar fi perfecte). Beti cu doua-trei pahare de apa mai mult decat obisnuiti in mod normal intr-o zi.
Apa este cheia eliminarii din corp a toxinelor acumulate in timp si care nu au putut fi indepartate in timpul masajului. Faceti o plimbare pentru calmarea organismului. Intindeti bine muschii inainte de culcare si relaxati-va total. Va veti trezi cu mult mai improspatati dimineata si mai dornici de activitate.