Cateva motive pentru care sa cumperi un calculator second hand

0
634

In acest articol voi incerca sa va explic de ce am ales sa cumpar un calculator second hand, si nu unul nou, cum ar face majoritatea celor care ar fi in locul meu.

In primul rand, motivul cel mai important este legat de buget, un calculator nou va costa aproape intotdeauna mult mai mult decat un calculator second hand.

Chiar si daca iti alegi componente pe bucati noi tot te va costa in general mai mult decat te-ar fi costat un calculator second hand. Alt motiv important este utilitatea, daca imi doresc sa folosesc microsoft office, sa navighez pe internet, sa citesc stirile nu am nevoie de o racheta de calculator, este absolut logic ca un calculator second hand poate sa indeplineasca cu usurinta oricare din acele sarcini, si ar fi o risipa sa imi cumpar un calculator nou.
Daca o persoana este intrebata de ce nu si-ar cumpara un calculator second hand, in mare parte motivul pentru care ar face acea alegere nu este legata de faptul ca a cantarit raportul avantaje/ dezavantaje ci ca un calculator second hand reprezinta o eticheta, ca doar cei saraci isi cumpara calculatoare second hand, si ca cei bogati isi permit un calculator nou nout, iar noi restul stim deja ca acest lucru este un mit, o prostie chiar.
De aceea foarte multi vor ajunge sa isi cumpere un calculator nou chiar daca nu il vor folosi niciodata la capacitatea sa maxima, in ciuda faptului ca un simplu calculator second hand poate sa faca aceeasi treaba la un pret mult mai redus. Un calculator nou poate fi cumparat, sa zicem, doar in cazul in care lucrati in programare, prelucrare de video si foto, sau doriti sa jucati cele mai noi jocuri aparute pe piata. In orice caz, veti avea nevoie de un procesor cel putin decent, iar pentru cele mai noi jocuri si de o placa video puternica. Un calculator second hand poate sa ruleze majoritatea jocurilor, insa foarte putin probabil si pe cele mai noi aparute.
Cert e faptul ca pentru a putea cumpara pe bucati un calculator nou astfel incat sa rulezi ultimile jocuri aparute ai nevoie in general de 8 Gb de memorie RAM,  1, 3 sau si mai mult GB de memorie Video in functie de joc si rezolutia la care doresti sa il joci, si un procesor cel putin quad core, asta daca procesorul este de la firma AMD,  si dual core daca este de la firma Intel.
In concluzie, un calculator second hand este cu adevarat folositor in orice situatie, si mult mai rentabil decat un calculator nou pentru a rula majoritatea aplicatiilor sau jocuilor.