Care sunt bolile respiratorii care pot provoca decesul?

0
433

Boala respiratorie de multe ori in cazul in care nu sunt tratate, se pot agrava atat de tare, astfel incat sa se ajunga la deces.

De multe ori, oamenii au mai multe riscuri genetice sa obtina afectiuni respiratorii, dar locul dvs. de munca sau expunerile de mediu ar putea juca un rol important. Un lucru este sigur, fumatul este cea mai frecventa cauza a bolilor respiratorii.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom vedea care sunt cateva dintre aceste boli respiratorii, care intr-un final pot provoca decesul.

Astm

Astmul este definit ca o afectiune respiratorie comuna, cronica, care provoaca dificultati de respiratie din cauza inflamatiei cailor respiratorii. Printre simptomele de astm se numara tuse uscata, respiratie suieratoare, rezistenta la piept si dificultati de respiratie.

Medicii sustin faptul ca exista o legatura majora intre alergiile de mediu si astmul. Reactiile alergice, infectiile si poluarea pot provoca un atac de astm.

Cei cu astm persistent observa adesea o calitate mai buna a vietii cu ajutorul medicamentelor antiinflamatorii. Toti cei care prezinta astm trebuie sa aiba un inhalator de salvare pentru a deschide caile respiratorii rapid, pentru ca in cazul unei crize de astm, daca nu a la indemana inhalatorul de salvare, isi pot pierde viata.

Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC)

Boala pulmonara obstructiva cronica este un termen umbrela care cuprinde mai multe afectiuni respiratorii care provoaca respiratie sau incapacitatea de a expira normal. Oamenii simt de obicei simptome, inclusiv scurtarea respiratiei si, in mod normal, tuse de sputa (mucus din plamani), in special dimineata.

BPOC poate fi dificil de identificat pentru unii oameni, deoarece simptomele sunt adesea confundate cu procesul de imbatranire treptata si deteriorarea corpului. De fapt, BPOC se poate dezvolta pe parcursul mai multor ani, fara semne de lipsa de respiratie.

Din acest motiv, medicii sustin faptu ca BPOC este adesea nedetectata prea mult timp, iar boala incepe in timp ce oamenii sunt in anii 30 sau 40 de ani si apoi varfuri in perioada 50, 60 si 70.

Aceasta boala este in general asociata cu fumatul de tigara. Este rar sa vezi oameni cu BPOC care nu au fost expusi la un fel de fumat. Oamenii pot experimenta diferite niveluri de severitate ale BPOC. Cel mai sever, poate cauza oamenilor dificultati in a face activitati zilnice.

Tratamentul include incetarea fumatului, terapia bronhodilatatoare (medicamente care deschid caile respiratorii) si reabilitarea pulmonara, care este un program de exercitii supravegheate pentru persoanele cu BPOC.

Spre deosebire de astm, BPOC nu este reversibila. Este o boala foarte grava. Dupa ce obtineti BPOC, aceasta o boala care continua sa se agraveze, chiar si cu renuntarea la fumat, iar din cauza acestei boli se poate ajunge chiar si la deces.

Bronsita cronica

Bronsita cronica este o forma de BPOC subliniata de o tuse cronica. De obicei, oamenii tusesc sputa (mucus din plamani), in special dimineata. Medicii spun ca acest lucru se intampla deoarece glandele mucusului din caile respiratorii cresc productia, iar pacientii trebuie sa tuseasca secretia suplimentara.

Deoarece bronsita cronica este o forma de BPOC, este tratata la fel. De asemenea, oamenii pot dezvolta bronsita acuta, care nu este o boala de lunga durata, ci mai degraba o problema infectioasa.

Se dezvolta dintr-o infectie virala sau bacteriana si poate fi tratata cu antibiotice. Simptomele asociate cu bronsita acuta vor sublinia odata ce infectia s-a rezolvat.

De precizat este faptul ca aceasta afectiune poate duce de-asemenea la deces. S-a intamplat de multe ori ca oamenii sa moara in urma unei bronsite cronice, in urma unor complicatii.

Asadar, acestea sunt cateva afectiuni respiratorii care in cazul in care nu sunt tratate la timp, pot provoca decesul oamenilor. De-asemenea precizam faptul ca oamenii pot muri si din diferite alte motive, nu neaparat din cauza afectiunilor respiratorii.

De precizat insa este faptul ca exista si diferite alte boli care pot duce intr-un final la deces. De-asemenea, oamenii pot muri in urma unor accidente, sau in urma sinuciderii sau omuciderii.

Atunci cand oamenii mor in urma unor astfel de motive, cu siguranta familiilor greu incercate nu le ramane altceva de facut decat sa opteze pentru firmele de servicii funerare Sector 6, in vederea organizarii inmormantarii.

Firmele de pompe funebre se ocupa de imbalsamarea decedatilor, de cosmetizarea decedatilor, de imbracarea decedatilor, dupa care are loc un transport funerar spre capela unde va fi depus trupul neinsufletit pana cand acesta va fi inmormantat.

Familiile greu incercate vor cumpara de la firmele de pompe funebre si sicriele, dar si coroanele si lumanarile si chiar si crucea din lemn.

In plus, reprezentantii firmei de pompe funebre, se pot ocupa si de alte probleme in cazul in care familia indurerata doreste acest lucru. Aici putem aminti pregatirea si depunerea dosarului in vederea obtinerii ajutorului de inmormantare.

De-asemenea, daca familia indurerata doreste acest lucru, firma de pompe funebre poate recomanda cele mai bune servicii de catering.