Achizitia unui gazon

0
932
Voi aborda în acest articol o temă care v-ar putea părea banală sau care nu ține de competența mea. Însă imi voi lua libertatea de a va oferi cateva sfaturi cu privire la ce cumparati si ce pret ar trebui sa aiba produsul in cauza.
Ne este cunoscută tendința oarecum firească de-a căuta un lucru care este mai ieftin în schimbul a ceva mai scump. Sunt cazuri când discrepanța mare de preț față de restul pieții ne determina să cumpărăm acel produs fără a anliza și alte aspecte ce tin de calitate si durabilitatea investitiei pe termen lung. Mai ales discutand despre un gazon artificial care ar trebui să aiba durata de viata de cel putin cativa ani.
De aceea indicat este ca atunci cand ne este pusa in fata o oferta care arata un pret cu 60-70% mai putin decat restul pietei sa stam sa ne gandim si sa analizam caracteristicile produsului de doua ori. Preturile standard pe piata se incadreaza intre 10 si 30 de euro, cele mai scumpe fiind chiar atestate calitativ de FIFA si UEFA, deci asigurand un confort sporit al terenului de joc, utilizandu-se materialele cele mai bune si inaltimea firului de iarba bine calculata cu privire la tipul de sport practicat.
De aceea daca doriti sa amenajati o baza sportiva cu gazon artifical, indicat este sa cautati cel confectionat din polietilenă cu granule de nisip și cauciuc, ducand la o mai buna amortizare a incheieturilor jucatorilor si la o rezistenta mai mare a gazonului sintetic artificial ne mai fiind vorba și de căzăturile celor care utilizează gazonul, fiind mult mai ușoare pe o suprafața de polietilenă.
Pentru amenăjări interioare sau exterioare se poate utiliza și gazonul artificial confectionat din nailon tocmai datorită uzurii mai reduse la care este supus acesta pentru care e indicat un pret mai redus.