4 motive pentru care merita sa citesti Biblia

0
563

Multi evita citirea Bibliei pe motiv ca aceasta intimideaza prin dimensiuni, dar mai ales prin mesajul care, inteles corect, ar putea sa ii ingrjoreze la Judecata de Apoi. Desigur ca mai sunt si cei care aleg sa nu o citeasca pentru ca este destul de dificil de inteles si nu se citeste ca o oarecare carte.

Motivatia principala vine mai ales din partea celor care au ales sa faca asta si au reusit sa isi schimbe viata in bine. Sunt si cei care o recomanda, ca o sursa de viata, tuturor celor din jur.

De ce ar trebui sa citesti la randul tau Biblia ortodoxa? Este o intrebare pe care probabil ti-ai adresat-o pana acum. Daca inca nu simti ca esti pregatit a te apropia de Cartea Sfanta cu devotamentul care se cuvine nu ar trebui sa dai inapoi.

Important este sa incepi sa practici acest obicei – de a citi putin zilnic din Ea si vei vedea ca in timp vei reusi sa fii si in asentiment cu ceea ce transmite.

Chiar si daca te numeri printre cei care au o parere preconceputa despre religie si esti poate putin sceptic legat de ceea ce vei descoperi, te invit sa descoperi mai departe cateva dintre miile de motive pentru care ar trebui sa iei decizia de a citi in Biblie.

  1. Are la baza morala pe care se bazeaza sistemul occidental de drept si anume cea crestina. Astfel, daca iei decizia de a citi Biblia ai posibilitatea sa afli in profunzime despre identitatea etica a lumii ce te inconjoara.
  2. Vei descoperi din intelepciunea antica. Vei vedea ca problemele cu care se confrunta lumea prezenta sunt cele cu care s-au confruntat si cei din vechime – doar timpul este altul. Iti va fi de folos atunci cand la randul tau vei trece prin anumite situatii pentru ca iti va fi mai usor sa iei deciziile potrivite, atat pentru a fi corect fata de lume, cat si corect moral. De altfel si atunci cand treci prin experiente dificile, in paginile Scripturii vei gasi alinarea de care ai nevoie pentru a intelege de ce a fost asa si cum poti merge mai departe senin.
  3. Daca nu ai inteles inca ce principii trebuie sa ai ca reper, crestin fiind, atunci vei invata despre asta in Biblie. Cand vine vorba despre aceste aspecte, oricine va spune ca este Cartea care iti va expune situatia asa cum este, fara a o inveli in cuvinte. Asadar, daca intentia ta este de a produce o schimbare in bine in viata ta, iti recomand sa iti reevaluezi scopurile, raportandu-te la ceea ce citesti.
  4. Daca Dumnezeu iti este necunoscut sau este pentru tine un nume care nu iti spune prea multe, nu iti trezeste nici un sentiment, mai ales atunci ar trebui sa iei decizia de a citi Biblia. Te va ajuta aceasta sa iti conturezi o imagine a Divinitatii, ceea ce va fi diferit pentru ca nu va veni din partea unei persoane despre care crezi ca este subiectiva vizavi de acest subiect.

Si astfel lista de motive ar putea sa continue la nesfarsit. Acorda aceasta sansa Cartii Sfinte si implicit tie pentru ca vei vedea care este impactul pe care il poate avea asupra vietii tale.