4 motive pentru care ar trebui sa alegi un cazan pe lemne Liepsnele

0
829

Cazanul pe lemne este foarte important pentru incalzirea casei, acesta fiind personajul principal care ne ajuta sa ne bucuram de un confort termic sporit in zilele foarte geroase ale sezonului rece.

Iarna nu e ca vara, iar diferenta de temperatura este resimtita de fiecare dintre noi. De aceea trebuie sa ne asiguram ca detinem un sistem de incalzire cat mai eficient dar si care sa nu fie foarte costisitor.

Noi consideram ca alegerea unui cazan pe lemne este una dintre cele mai optime variante pe care le avem la indemana, drept urmare am decis sa realizam acest articol in care prezentam cele mai importante avantaje cazane pe lemne  ‌care reprezinta totodata si motive pentru care ar trebui sa optam pentru aceasta metoda de incalzire a locuintei.

Autonomia cazanelor pe lemne Liepsnele – un prim mare avantaj

Unul dintre cele mai atragatoare detalii ale cazanelor pe lemne Liepsnele este reprezentat de autonomia generoasa de care acestea dispun.

Concret vorbind, o singura sarja de lemn sau brichete asigura arderea timp de 30 de ore fara probleme. In tot acest timp casa va fi calduroasa iar toti membrii familiei se vor bucura de o temperatura placuta.

Autonomia mare este un avantaj care conteaza destul de mult si din punct de vedere al comoditatii. Asta deoarece nu va fi nevoie sa mergi frecvent la cazan pentru a-l alimenta cu lemne. Practic, o singura vizita in fiecare dimineata in camera cazanului este mai mult decat suficienta.

Constructie foarte simplificata

Simplitatea inseamna rezistenta si durabilitate. Cazanele pe lemne Liepsnele se bucura de o constructie simplificata care garanteaza rezistenta sporita in timp iar sansele de a aparea diferite defectiuni sunt minime.

Mai mult decat atat, este foarte simplu de utilizat un astfel de cazan dar si de instalat. Un instalator specialist care sa consulte manualul tehnic al cazanului va reusi sa garanteze o instalare corecta a cazanului intr-un timp relativ scurt.

Tot constructia simplificata a cazanelor Liepsnele reprezinta unul dintre principalele argumente folosite de producator atunci cand promite o functionare de 25 de ani fara probleme.

Nu vor exista depuneri de gudron

Una dintre cele mai suparatoare dar si periculoase probleme intalnite la cazanele pe lemne este reprezentata de depunerile de gudron care apar deseori pe peretii cazanului in urma arderii.

In cazul in care optezi pentru un cazan de la Liepsenele atunci ar trebui sa stii ca acesta se curata aproape in totalitate singur.

Mai mult decat atat, curatarea de cenusa nu trebuie realizata zilnic. Este suficient sa indepartezi cenusa acumulata o data la 2 saptamani, iar cazanul Liepsnele isi va pastra randamentul bun cu care te-a incantat inca de la primele utilizari.

Ardere de tip lumanare

Un alt motiv pentru care recomandam alegerea unui cazan pe lemne Liepsenele este arderea de tip lumanare de care dispun cazanele realizate de acest producator.

Arderea de tip lumanare este avantajoasa din mai multe puncte de vedere. Pe langa faptul ca este mai usor de curatat, arderea are loc treptat iar astfel este posibila autonomia mare despre care vorbeam mai sus. Eficienta arderii este si ea sporita datorita acestui tip de ardere, iar noxele vor scadea considerabil.

Mai mult decat atat, arderea de tip lumanare permite introducerea lemnelor verzi pentru ardere. Trebuie sa mentionam insa ca in acest caz autonomia poate scadea la jumatate, motiv pentru care sunt mult mai recomandate lemnele uscate.

Alege un cazan pe lemne Liepsnele si vei fi incantat cu siguranta de numeroasele avantaje de care acesta va da dovada in timpul utilizarii. Te vei felicita pentru alegerea facuta si il vei recomanda tuturor persoanelor apropiate.